Як обсмажування впливає на смак кави

Як обсмажування впливає на смак кави

На смак зернової кави впливає безліч факторів, один з яких обсмажування кави. Є 2 основні ковзаючі шкали, які ми можемо використовувати для опису обсмажування.

Колір кавового зерна (від світлого до темного)

Розвиток (від недорозвиненого зерна до перерозвиненого)

Колір зерна повинен бути рівномірним, непережаренний, приємного коричневого кольору. В основному, кінцеву температуру обсмажування визначає колір.

Вы можете купить кофе черная карта растворимый по самой выгодной и низкой цене и наслаждаться вкусом любимого напитка в любое удобное для Вас время.

темна обжарка

Занадто темна обжарка кави зазвичай виходить при використанні більш високої температури. Такі зерна мають мінімальну кислотність, найчастіше в смаку будуть присутні тютюн, палена іриска.

світла обсмажування

Світла обсмажування виходить при використанні низьких температур. Кавові зерна вбирають менше енергії, зберігаючи більше кислот і ароматичних речовин. Таку каву має складний аромат (фруктовий, яскравий, квітковий і ін.) Має мінімальну солодкість в смаку менш щільне тіло, ніж у темного обсмаження

Середня обсмажування

Така обсмажування знаходиться між темною і світлою. За кольором - компроміс між темною і світлою обжаркой. Такий вид обсмаження має всі переваги темної і світлої обсмаження, гармонійне поєднання кислотності та солодощі.

розвиток

Обжарка темніше робить каву автоматично "розвиненим". Так само як і світла обсмажування робить каву "недорозвиненим". Це критерій, що не залежить від кольору зерна, це скоріше внутрішня готовність зерна. При належному розвитку будь-який колір обсмаження може бути насиченим і солодким без небажаних відтінків смаку (стебло, кукурудза, трава, пшениця) і структура зерна буде такою, щоб максимально розчинити смак і аромат в воді.

"Недорозвиненість кави"

Недорозвинений кави розкриває небажані "зелені" аромати і гірше розчиняється. Це веде до погіршення екстракції і погіршення смаку.

Виявити подібний кави можна певним чином:

- Якщо звичний помел вам здасться недостатнім (тобто смак кави буде ненасиченим і захочеться помел зменшити для досягнення більшої екстракції)

- Якщо Ви не можете легко зламати пальцем обсмажене зерно

- Зламавши зерно, подивіться, чи є різниця в кольорі зовні зерна і всередині. Якщо є - то кава, швидше за все, недорозвинений.

"Над розвиток"

Це коли кава розчиняється і не показує ніяких небажаних органічних ароматів. Але і нічого смачного і живого в зерні теж не залишилося.

Зберемо все разом

Отже, ми зрозуміли, що колір зерна - це ще не гарантія гарного смаку кави. Недарма ринок свіжообсмаженої кави такий великий. Навіть використання відмінного сировини і апаратури не гарантують ідеальний напій в результаті. Тому пробуйте, розбирайтеся і шукаєте свій ідеальний кави.

Застосування в побуті дроту ШВВП

Способы перевода денег онлайн

Як Правильно Утеплити Дах Мансарди

Односторонние сигнализации