Процес виготовлення кави
Кава є другим за популярністю напоєм в світі - після чистої питної води. І якщо ще вчора найпопулярнішим був розчинний - швидкий, зручний і дешевий, то сьогодні стрімко зростає попит на каву натуральну, в зернах і мелений. З неземним ароматом, неймовірною гіркуватістю, густий гущею на дні чашки і тим самим смаком ... Дивовижний факт - перша жерстяна банка з меленою кавою з'явилася в магазинах США в 1878 році, а вже в 1908 році компанія Hill Brothers випустила на ринок мелений продукт в вакуумних упаковках , якими ми користуємося і зараз. У різних куточках планети продається кілька тисяч сортів ароматного напою, на самий витончений і вибагливий смак і колір.
Предлагаем лучший молотый кофе купить от известных итальянских брендов множество вариантов приготовления, сортов, купажей, степени помола и обжарки по вкусным и доступнім ценам
Але натуральний продукт може бути тільки в двох видах - зерна і мелений порошок. Мелений в магазинах купують набагато частіше, ніж зерновий, хоча найзапашніший напій виходить саме з свіжозмелений зерен. У чому ж причина? Хтось просто не хоче возитися і кожен раз включати кавомолку, коли потрібно зварити ароматну чашку. Адже і мелений напій стовідсотково натуральний, а нюанси смаку і запаху мало хто може розрізнити. Не всі з нас такі вже й великі кавові гурмани. Хтось звик брати кавовий порошок на роботу і там заварювати у френч-пресі. Чи не гриміти ж кавомолкою на весь офіс? А хтось дивиться і на ціну - зерновий продукт дорожче
Давайте трохи зануримося в процес виготовлення кави. Кожне зернятко - це своєрідна капсула, заповнена природними хімічними речовинами та ефірними маслами і захищена твердої скоринкою. При обсмажуванні саме масла надають зерняткам їх неповторний шоколадний відтінок і запах. Але як тільки оболонка руйнується (після помелу), ефірні масла миттєво вступають в хімічну реакцію з повітрям і окислюються. За лічені хвилини продукт втрачає свій чарівний аромат і смак.
Для початку визначтеся, де ви кави будете варити, від цього залежить ступінь помелу. Порошок «не того» помелу може грунтовно зіпсувати результат - так, якщо ви візьмете кавову пил для еспресо-машини, то вийде незрозуміле і несмачне вариво. Вся інформація про ступінь помелу написана на етикетці.
Тисячі сортів кави відчутно різняться - смаковими відтінками (і ягідні, і шоколадні), терпкістю, гіркуватістю, ароматом ... Але де б не росли всі ці кавові деревця, велика їх частина відноситься до двох видів - арабіки і робусті. Ще є ліберіка і Ексцельза, але їх вирощують мало - для посилення смаку елітних кавових купажів, а Ліберіка ще для кондитерського виробництва.