Як правильно вибрати чай
Згідно зі статистикою, кожна людина щомісяця випиває до 14-15 літрів чаю, а в рік ця кількість може перевищувати 160 літрів. Ці цифри є прямим доказом того, що чай, як і в минулі століття, продовжує зберігати свою популярність для споживачів будь-якої національності, статі і віку.
Однак через такий величезний період часу після появи цього смачного і неймовірно корисного напою, людям стає все важче вибрати чай високої якості.
Вы можете купить оптом чай от брендов с мировым именем INKA BIO, MOKATE, CAFETO, Cacique и др. от прямого импортера, отгрузка в день оплаты удобным клиенту способом. Гибкие скидки при больших разовых заказах и постоянным клиентам по самым доступным ценам
Для того, щоб зрозуміти, як правильно вибрати чай, вам, перш за все, потрібно навчитися правильно оцінювати 4 «чайні коштовності», а саме:
Зовнішній вигляд чаїнок;
Їх колір;
аромат;
Багатство смаку чаю.
Головною відмінністю елітного, якісного чаю від звичайного є його однорідність, тобто однаковий розмір чаїнок і однаковий спосіб їх скручування. Наприклад, якщо ви візьмете в руку жменю чаю, висипаючи її на рівний аркуш паперу і злегка потрясли, то невелика кількість ламаних чаїнок має буде виявитися внизу. У нормі їх кількість не повинна бути більше 5-10%. Це наочно покаже вам якість обраного вами чаю.
Наступним способом перевірки гарного зовнішнього вигляду і якості чайного листя є розтирання чаїнок. В даному випадку ви визначаєте, наскільки правильно чай був висушений. Якщо при розтиранні чаїнки перетворяться в пил або скачати в трубочку, то перед вами підроблений чай. Перший випадок показує на те, що чайне листя були пересушені, а другий - навпаки, недосушені. Дані критерії також будуть впливати на аромат чаю і термін його зберігання. Недосушений чай, наприклад, буде швидко пліснявіти. У нормі чаїнки повинні розламуватися на дрібні шматочки.
чаїнки
Далі ви повинні оцінити колір чайного листя. Елітний, свіжий чай матиме глибокий яскравий відтінок. Вам слід також враховувати, що неправильне зберігання і великий вік вплинуть на колір чайного листя і зроблять їх більш блідими.
Кольори чайного листя
Аромат чаю повинен бути свіжим, чистим і з безліччю різних відтінків. Справжні поціновувачі цього напою запевняють, що його глибокий божественний аромат здатний наповнити силою не тільки тіло, а й дух. Підроблений, старий або дешевий чай матиме різкий, швидко зникаючий запах.
ароматний чай
Останньою «чайної коштовністю» є багатство смаку цього напою, яке буде розкриватися при заварюванні. Максимальна кількість заварювань також відрізняє високоякісний чай. Дорогі сорти, наприклад, можуть витримати до 50 заварювань і не втратити при цьому свого смаку, улун (іменований також Напівферментований чаєм) - до 30 заварювань, чаї середнього і нижчого класу - 10 і нижче.
Багатство смаку чаю
З огляду на всі ці тонкощі, ви легко зможете зрозуміти, як правильно вибрати чай, і як відрізнити його від підробки.