Ця клопітна консервація.
Ця клопітна консервація. Чи варто робити домашні заготовки на зиму?
Для дачників і власників присадибних ділянок літо - у всіх сенсах спекотна пора. І справа тут зовсім не в погоді на вулиці. Крім садово-городніх робіт добра частка часу йде на приготування різних солінь, варений, маринадів. Звичай робити домашні заготовки на зиму має своїх прихильників і супротивників. Спробуємо розібратися в позитивних і негативних сторонах такого звичного для нас, але по суті заморочливого справи як домашні заготовки на зиму. Зокрема, обговоримо варто робити консерваццію овочів і фруктів.
Все для консервирования купить Вы можете по самой выгодной и не дорогой цене, без переплат и накруток, к Вашему вниманию большой ассортимент товаров по доступной стоимости.
Плюси домашніх заготовок на зиму
Чим ближче до осені, тим частіше з вікон і дверей наших будинків розносяться аромати смаженого перцю, цибулі, баклажанів, на вулиці зустрічаються бабусі, що несуть з ринків відрами помідори і огірки, чується дзижчання моторчиков соковижималок і м'ясорубок з маленьких консервних заводиків у дворі сусідів. У деяких сім'ях приготування різного роду консервів стало справжньою традицією. Вся родина збирається разом і готує улюблені огірочки-помідорчики, вишні та черешні, щоб взимку відкрити баночку і поласувати результатами річної праці.
Цінителі хазяйновитість і ощадливості вважають, що не можна назвати справжніми господарями ту сім'ю, яка не подбає про домашніх заготовках влітку. Інші стверджують, що це не більше, ніж хвороблива звичка, що залишилася з тих років, коли наші співвітчизники дивилися на порожні полиці і шикувалися у величезні черги за продуктами. Здається, що в цій суперечці істина десь посередині. Всі сім'ї живуть в різних умовах і якщо для когось консервування продуктів буде не дуже раціональним, то інші без нього просто не зможуть обійтися.
Тим не менш, в наш час господині займаються домашнім консервуванням значно менше, ніж в ті ж 90-ті. Деякі закривають тільки те, що люблять їсти в родині, інші консервують все, що можуть, але в таємниці сподіваються звільнитися від цих клопотів. У побуті поки залишається стара добра класика: мариновані огірки і помідори, квашена капуста, лечо, смажений перець, томатний сік, компоти та варення.
Дивіться також: Як приготувати квашену капусту швидко і смачно.
Але, очевидно, є затяті противники домашніх зимових заготовок, які також висувають свої переконливі аргументи. До речі, чим вище рівень матеріального добробуту країни, тим менше часу люди приділяють на заготівлю продуктів про запас. Однак, варто визнати, що грошова сторона - це істотний, але не єдиний мотив домашнього консервування.
Отже, виділимо основні плюси домашніх заготовок на зиму:
У продуктів, приготованих в домашніх умовах, Унікальний смак. Ніщо не може зрівнятися за смаком з їжею домашнього приготування. Навіть сьогодні коли магазини пропонують безліч марок консервованих продуктів, вони до сих пір не в повній мірі можуть задовольнити кулінарні уподобання споживачів.
Дивіться також: Консервована цукрова кукурудза.
У домашніх заготовках овочів і фруктів відсутні агресивні консерванти. Це, мабуть, одне з головних переваг компотів, варення і салатів власного приготування. В даному випадку ви точно знаєте, що в них поклали. Крім того, власники власних ділянок знають ще які сорти і з застосуванням яких препаратів і добрив вирощувалися ті чи інші продукти.
Домашні заготовки допомагають заощадити. Часом це твердження можна назвати спірним, особливо якщо продукти не вирощені своїми руками. Але в наших реаліях навіть покупна продукція в відповідний сезон коштує менше, ніж свіжа або консервована в зимовий час. Є рецепти консервування овочів та фруктів, які обходяться недорого при хорошому виході продукту. До них відносяться більшість солінь.
Багато страви стали традицією. У деяких будинках рецепти консервів передаються з покоління в покоління. Є тонкощі рецептів, які не розкривають, а кінцевий продукт прикрашає столи для відпочинку і стає відмітною частуванням конкретної сім'ї. Погодьтеся, жоден магазин не надасть вам варення з агрусу, в який вкладено шматочок горіха, зроблене улюбленою бабусею або улюблені всією сім'єю маленькі, хрусткі, ароматні огірочки за рецептом мами.
Дивіться також: Рецепти засолювання помідорів на швидку руку.
Домашні заготовки завжди під рукою. Навіть коли в холодильнику порожньо, а зовні дуже холодно для походу в магазин, вдома завжди є набір продуктів, з яких можна змайструвати що-небудь смачне на швидку руку. І вже тим більше консервація виручить, якщо гості на порозі.